Η Γυναίκα στην πολιτική, στην εργασία, στην κοινωνία

Sunday 10 March 2024 10:00 11:00
Greece

Το Μουσικό Σχολείο Σερρών διοργανώνει την Hμερίδα με θέμα «Η Γυναίκα στην πολιτική, στην εργασία, στην κοινωνία» την Κυριακή 10/03/2024 και ώρα 11.00 π.μ στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Σερρών.

 
Κεντρικές ομιλήτριες της εκδήλωσης θα είναι η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, η υπεύθυνη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας στο ν. Σερρών κ. Αθηνά Κεραμάρη και η δικηγόρος κ. Πέγκυ Καραγιάννη

 Θα τιμηθεί για το έργο της η κ. Άννα Δεσποτίδου, Δικηγόρος, Δ. Ν. Επικ. Καθηγήτρια  Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. (Τομέας Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου).

 

Η Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”,  στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2023-2024, με κεντρικό στόχο την εμπέδωση και ανάδειξη των αξιών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της δημοκρατικής οργάνωσης της κοινωνίας στα ευρωπαϊκά πρότυπα, με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ανοιχτής κοινωνίας, το διάλογο, την αλληλεγγύη και την ανεκτικότητα μεταξύ των πολιτών και μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι καθηγητές που συνεργάζονται στην οργάνωση, τον συντονισμό και την επικοινωνία είναι:  Θεοδώρα Γκένιου, Σάντυ Θρασυβουλίδη, Στάθης Κουκουλάς, Νίκος Παπαπαρασκευάς, Ξανθή Φλέγγα. Για τη μουσική πλαισίωση της ημερίδας υπεύθυνοι είναι ο κ. Νίκος Παπαπαρασκευάς και η κ. Ελένη Ναουμίδου.