Training 17 november: ‘How to Vlog and Tell a Story with Impact’

Thursday 17 November 2022 14:00 18:00
Netherlands

Heb jij interesse in de Europese Unie en Europese thema's? Altijd al willen leren hoe je een vlog, podcast of foto maakt, en hoe je jouw idee of verhaal helder, krachtig en overtuigend overbrengt? Lees dan snel verder!

Samen.EU Academy Najaar 2022

Na het succes van de vorige Samen.EU Academy, bieden we ook dit najaar weer de kans om meer te leren over het Europees Parlement, in contact te komen met Europarlementariërs en je eigen communicatieve vaardigheden te versterken.

Door de komst van internet zijn mensen veel sterker met elkaar verbonden. Het is nu ook veel makkelijker om je digitaal in te zetten voor een goede zaak. Digitaal activisme zien wij overal om ons heen, waarbij sprekende beelden, vlogs en podcasts een steeds belangrijkere rol hebben. Maar hoe breng je eigenlijk jouw idee of verhaal helder, krachtig en overtuigend over in een vlog, podcast of foto? 

Tijdens een reeks interactieve trainingen leer je met je smartphone professioneel filmen en vloggen, podcasts opnemen, fotograferen en beelden bewerken. Zo kun je je eigen content op sociale media delen. Dit alles koppelen we uiteraard aan de Europese thema’s die jij belangrijk vindt. 

Als kers op de taart sluiten we de Academy af met een fieldtrip naar Brussel. We bezoeken het Europees Parlement en andere Europese instellingen (waar je de kans krijgt in gesprek te gaan met Europarlementariërs!) en genieten uiteraard ook van de stad zelf. 

Training 27 oktober: 'The Art of Storytelling in Mobile Photography'. 

Training 17 november: ‘How to Vlog and Tell a Story with Impact’ 

De kracht van de smartphone camera app zit hem in zijn eenvoudige camera die je ook nog eens altijd bij je hebt. Je kunt er snel en makkelijk filmpjes en vlogs mee maken zonder jezelf te verliezen in de cameratechniek. 

Tijdens de workshop ‘How to Vlog and Tell a Story with Impact’ helpen wij je stap voor stap met het opzetten van je vlog of filmpje. Je leert niet alleen hoe je mooie beelden maakt en goed geluid opneemt, maar ook hoe je met beelden een pakkend inhoudelijk verhaal kunt vertellen. De workshop is voor iedereen die meer uit de smartphone wil halen bij het maken van een vlog, beeldverslag of bij het vastleggen van een interview.

Veel praktische oefeningen: 

De nadruk van de workshop ligt vooral op het zelf doen. Aan de hand van gerichte oefeningen en persoonlijke feedback leren wij je hoe je technisch het beste resultaat uit je mobiele camera haalt, hoe je mooie beelden maakt en hoe je je vlog inhoudelijk interessant kan maken.  


Programma 

Basis video-instellingen op je smartphone (Focus, licht, geluid, stabiel en schokvrij beeld) 

Verschil tussen vlog en interview 

Presenteren voor de camera 

Camerabewegingen, compositie en kadrering

Storytellingtechnieken 

Basis montagevaardigheden


Doe je mee? 

Ben je enthousiast, gemotiveerd en klaar om jouw stem te laten horen via digitaal activisme? Meld je hier dan nu aan voor de training: 'How to Vlog and Tell a Story with Impact’ op 17 november van 14.00 tot 18.00 uur in Den Haag. Na aanmelden ontvang je meer informatie. 

Let op: het aantal plaatsen is beperkt. 


Save the date volgende trainingen 

1 december:  How to create a Podcast ' 14:00-18:00 uur in Den Haag

December/Januari: Fieldtrip Brussel (Mits Covid-19 maatregelen het toelaten)

*Alle bijeenkomsten en trainingen zijn in het Nederlands